Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naučte se Moonwalk

Naučit se tančit jako Michael Jackson je skoro nemožné. Přestože jeho tanec vypadá neuvěřitelně lehce, je velmi těžké jeho pohyby zopakovat. tato sekce slouží ke hře, ne k seriózní výuce tance.


"Taneční chůze" je taneční krok, který Michael tančil skoro na každém vystoupení. Mnozí si myslí, že je to trik, ale každý, kdo má 2 nohy, se může moonwalk naučit. Chce to jen praxi. pro návod si pusťte konec klipu "Jam", kde Michael učí Michaela Jordana moonwalk. Je to velmi poučné.

Jak tedy na to?
Nejdříve si stoupněte na klouzavou podlahu (nejlépe jen v ponožkách). Trik je v tom, že musíte stát na noze, která se nepohybuje. A hlavně, musíte stát jen na špičce. Přeneste váhu na pravou nohu (na špičku) a levou lehce posuňte dozadu. Pak rovnováhu rychle vyměňte a udělejte to samé s druhou nohou. Teď už vám zbývá pár hodin cvičení a zvládnete to!


Verze moonwalku:

Sidewalk- verze moonwalku zvaná sidewalk "krok nastranu", je o něco těžší. Když chcete tančit sidewalk, musíte jednou nohou pohnout do strany (jak jinak), zatímco druhá noha je jemně vepředu, že se překříží. Opět doporučuji nastudovat pohyb přímo od Michaela.

Moonwalk na místě - poté, co jednu nohu odsunete dozadu, se s ní vrátíte zpátky a tančíte na místě.

Moonwalk s otočkou - velmi jasný v klipu "Smooth Criminal". Po "normálním" moonwalku se Michael na patě otočí doprava.